Hoi! Vandaag gaan we het hebben over fillers. Wat zijn fillers? Welke fillers behandelingen zijn er? Zijn er voor- en nadelen? Waaruit bestaat een filler? En hoeveel keer moet je de behandeling herhalen?
Je hebt het vast wel ergens gehoord over fillers en botox. In dit artikel gaan we je dat precies uitleggen wat dat inhoud. We gaan het een andere keer uitgebreid over Botox hebben. Maar om even kort uit te leggen wat het verschil is tussen Botox en Fillers. Botox wordt voornamelijk gebruikt om de spieren als het ware te verlammen. En Fillers worden gebruikt om bepaalde plekken op
het gelaat op te vullen. Botox wordt daarom ook voornamelijk gebruikt op het voorhoofd bij de wat diepere zichtbare rimpels en Fillers worden gebruikt bij de rest van het gezicht. Denk hierbij aan wallen, neus lippenplooi, contouren van het gezicht en de meest populaire op dit moment: de Lippen.
Wat zijn nou fillers precies?
Een filler is een bepaalde vloeistof die via een injectie wordt aangebracht in de huid. Om rimpels te verminderen of bepaalde plekke op te vullen. De meest gebruikte Filler is die met Hyaluronzuur.
Hyaluronzuur is een natuurlijk stofje wat wij in onze huid hebben. Het zorgt voor de vocht huishouding van onze huid. Vandaar dat je wel eens hebt gehoord dat je veel water moet drinken om je huid te hydrateren. Dat is natuurlijk een fabeltje, want veel water drinken is goed voor de vochthuishouding van je lichaam. Het doet al dan wel weinig voor je huid. In je huid heet dat stofje dus hyaluronzuur. Dat stofje zit ook in goede hydraterende huidverzorgingsproducten.
Bijvoorbeeld in dagcrème en nachtcrème bijvoorbeeld. Wat Hyaluronzuur zo bijzonder maakt is dat het sterk waterbindend is, een hyaluronzuur molecuul kant wel tot 1000x zijn eigen gewicht in water vasthouden. Vandaar dat cosmetica bedrijven hyaluronzuur promoten omdat het dus hydraterend is voor je huid. Dat stofje kunnen ze dus ook namaken in een laboratorium door middel van een speciaal gekweekte bacterie. Soms wordt er dierlijke hyaluronzuur gebruikt. Het is dus belangrijk om goed onderzoek te doen naar het product wat je gebruikt of het dierlijke of nagemaakte hyaluronzuur bevat.
Zoals ik al hierboven zei, Hyaluronzuur is dus een van de belangrijke ingrediënten die huidveroudering tegen gaan. Het kan geen kwaad om dit stofje op je huid te smeren door middel van crèmes of en filler. Na een tijdje wordt het net als de aanwezige hyaluronzuur die we al in onze huid hebben afgebroken door het lichaam. Daarom moet je dus het blijven smeren of de fillers behandelingen herhalen.
Waar ga je beginnen als je fillers wilt?
Het is allereerst heel erg belangrijk om na te gaan waarom je fillers wilt en op welke gedeelte van je gezicht. Het is meestal raadzaam om goed onderzoek te doen online en recensies te lezen van de klinieken waar de fillers behandelingen gedaan wordt. Waar je echt goed zeker van moet zijn is dat het door een opgeleide arts gedaan moet worden. In Nederland mag je geen fillers zetten als je geen arts
bent!!! Toch wordt dat in de praktijk nog wel te vaak gedaan. De arts moet een eigen BIG nummer hebben en dat moet op de website vermeld staan. Een website die een BIG nummer heeft mag ook alleen de fillers zetten door die arts. Andere medewerkers mogen niet zomaar fillers plaatsen. Als het door een arts wordt gedaan dan weet je dat je in goede handen bent. Wanneer je dus bijvoorbeeld voor een lipfiller gaat, dan is het belangrijk om te weten waar je aan begint. Ook is het belangrijk om na te gaan waar je fillers vandaan komen? Amerika? Nederland of China?
Voor en nadelen fillers:
Laten we even alle voor en nadelen op een rijtje zetten van fillers. De voordelen van fillers zijn lang een mooie jonge huid hebben, en bijvoorbeeld mooiere volleren lippen of misschien vallen je wallen en donkere kringen minder op door fillers. Wat ook de reden is je zult je waarschijnlijk mooier erdoor voelen. Wat ook een voordeel is dus dat je lichaam het zelf afbreekt na
een aantal maanden. Dus stel je vind niet mooi dan herhaal je de afspraak niet meer. Dan komen we meteen met het nadeel, je moet de behandeling dus vaker herhalen. Soms wel na 4 a 5 maanden. Maar meestal 1x per 6 maanden. Dat is dan meteen een duur grapje. Voor bijvoorbeeld 1ml ben je soms rond de 50 a 300 euro kwijt. Dat is dus a 600 euro per jaar voor de rest van je leven….
En nog een nadeel, fillers worden door middel van een spuitje dus met een naald aangebracht. Uiteraard wordt de te behandelen plek wel eerst verdoofd. Toch is de kans dat je er wat van voelt op bepaalde plekken in je huid en je moet niet bang voor naalden zijn natuurlijk 😉
Dan beantwoorden we meteen de vraag hoe veel keer moet je behandeling herhalen? Per jaar is het dus aan te raden om 2x de behandeling te herhalen zodat je er optimaal van het resultaat geniet. Heel soms moet het sneller dan de geadviseerde 6 maanden. Als de filler bijvoorbeeld al eerder uit je lichaam is om welke reden dan ook. Dan kan je altijd kijken voor een andere merk filler of
het aantal ml verhogen als dat mogelijk is.
Hopelijk ben je nu iets rijker aan informatie over fillers en fillers behandelingen. Denk goed na of je het wilt en doe vooral je research online. Vergeet niet dat het echt door een arts gedaan moet worden. Dan weet je zeker dat het goed komt. Succes!
Pingback: Wat zijn de meest voorkomende filler behandelingen? - Filler Behandelingen
Pingback: Hoe ontstaan rimpels op het voorhoofd en hoe kun je deze behandelen?
Pingback: Prijzen en kosten van fillers verschilt per kliniek en per arts
Pingback: Hyaluronzuur traangoot fillers in cosmetische kliniek
Pingback: De complete gids voor jukbeenvullers en hoe ze u kunnen helpen er jonger uit te zien - Filler Behandelingen
Pingback: De meest populaire cosmetische hyaluronzuurvullers van 2021 - Filler Behandelingen
Pingback: De top 5 kinvullers die u zullen helpen een voller, egaler gezicht te krijgen dat u wilt - Filler Behandelingen